-?tii cum s? dezghe?i carnea de pui pentru a-i p?stra gustul proasp?t?-

chicken-1140_960_720

Carnea de pui este delicioas? cnd este preparat? proasp?t?, ns? dac? e?ti nevoit/? s? o p?strezi la congelator , trebuie s? ai mare grij? atunci cnd o dezghe?i.

Dac? vrei s? te bucuri de gustul fraged ?i propriet??ile c?rnii de pui , trebuie s? urmezi cteva reguli atunci cnd vrei s? o la?i la p?strare n congelator. n primul rnd este foarte important s? o protejezi de expunerea la aer. astfel, este indicat sa mpachetezi carnea n pungi de plastic , f?r? s? la?i goluri de aer n ea.

Dac? vrei s? o p?strezi pentru mai mult de 2 luni, mai po?i adaug? un strat de folie de aluminiu.

Mare aten?ie atunci cnd vrei s? dezghe?i carnea. Orict te-ai gr?bi, niciodat? nu o dezghe?a cu ap? fierbinte. Folosind aceast? metod?, le permi?i bacteriilor s? stea prea mult timp la o temperatur? ridicat? ?i s? se nmul?easc?.

La fel de periculos este s? la?i carnea s? se dezghe?e pur ?i simplu ntr-un vas sau pe o suprafa?a n buc?t?rie.

Chiar dac? agen?ii patogeni mor n momentul n care carnea este g?tit? , exist? totu?i un risc de a lu? Salmonella sau E- coli. n plus , carnea ?i pierde din calit??i dac? este dezghe?at? la ap? fierbinte sau la temperatura camerei.

– Membrii ClubuluiAgrisol-