-Știi cum să dezgheți carnea de pui pentru a-i păstra gustul proaspăt?-

chicken-1140_960_720

Carnea de pui este delicioasă când este preparată proaspătă, însă dacă ești nevoit/ă să o păstrezi la congelator , trebuie să ai mare grijă atunci când o dezgheți.

Dacă vrei să te bucuri de gustul fraged și proprietățile cărnii de pui , trebuie să urmezi câteva reguli atunci când vrei să o lași la păstrare în congelator. În primul rând este foarte important să o protejezi de expunerea la aer. astfel, este indicat sa împachetezi carnea în pungi de plastic , fără să lași goluri de aer în ea.

Dacă vrei să o păstrezi pentru mai mult de 2 luni, mai poți adaugă un strat de folie de aluminiu.

Mare atenție atunci când vrei să dezgheți carnea. Oricât te-ai grăbi, niciodată nu o dezgheța cu apă fierbinte. Folosind această metodă, le permiți bacteriilor să stea prea mult timp la o temperatură ridicată și să se înmulțească.

La fel de periculos este să lași carnea să se dezghețe pur și simplu într-un vas sau pe o suprafața în bucătărie.

Chiar dacă agenții patogeni mor în momentul în care carnea este gătită , există totuși un risc de a luă Salmonella sau E- coli. În plus , carnea își pierde din calități dacă este dezghețată la apă fierbinte sau la temperatura camerei.

– Membrii Clubului Agrisol –