Povestea grupului Agrisol incepe in anul 1962, cand, in zona dintre orasele prahovene Ploiesti si Campina, a fost deschisa intreprinderea Avicola de stat Baicoi.
Citeste mai mult

S.C. SARELS INTERNATIONAL ROMANIA SRL cumpara de la S.C.AVICOLA PLOIESTI S.A. (societate aflata in lichidare) o parte din activele acesteia.
Citeste mai mult

Domnii Youssef Tanios Laoun si Charbel Elias Laoun se asociaza firmei prin cedarea unor parti sociale de catre S.C. Sarels International Limited.
Citeste mai mult

Se muta sediul societatii din Bucuresti in judetul Prahova, in orasul Boldesti-Scaeni, str. Morii, nr.38.
Citeste mai mult

Agrisol incepe construirea fabricii de nutreturi combinate, silozurile si anexele sale la punctul de lucru de la Movila-Vulpii.
Citeste mai mult

Se achizitioneaza prin licitatie Complexul de crestere si ingrasare a porcilor din Cazanesti, Ialomita. Se autorizeaza complexul si pentru activitatea de crestere a pasarilor.
Citeste mai mult

Se incheie contractul de vanzare-cumparare prin care S.C. Agrisol International R.O. SRL devine proprietara complexului de porci din comuna Cazanesti, judetul Ialomita, in urma licitatiei organizate de S.C. Suinprod S.A (societate aflata in lichidare).
Citeste mai mult

Se achizitioneaza SC Agro Development SRL, proprietara activelor fostei Avicole Arges, avand ca obiect de activitate cresterea pasarilor.
Citeste mai mult

In 2003 se incheie actul de concesiune cu primaria Boldesti-Scaeni pe o perioada de 49 de ani pentru suprafata de 12.410 mp aferenta statiei de epurare.
Citeste mai mult

Se achizitioneaza ferma Lipanesti B cu o suprafa de 37.206 mp, avand in companonenta 11 hale pentru productia puilor de carne.
Citeste mai mult

Se modernizeaza 9 hale din complexul Cazanesti, hale destinate cresterii puilor broiler.
Citeste mai mult

Se semneaza cu Agentia S.A.P.A.R.D. contractul de finantare pentru proiectul Infiintare prin modernizare ferma de crestere porcine, Cazanesti, judetul Ialomita.
Citeste mai mult

Se finalizeaza proiectul cofinantat de Agentia S.A.P.A.R.D.
Citeste mai mult

Fabrica de nutreturi combinate din localitatea Cazanesti, jud. Ialomita, intra intr-un amplu proces de modernizare, fiind achizionate utilaje noi (moara, amestecator, granulator, racitor, transportori, buncar stocare)
Citeste mai mult

Se finalizeaza lucrarile de modernizare la fabrica de nuteturi combinate din Cazanesti, jud. Ialomita, aceasta furnizand furaj pentru fermele de pasari si porci din localitate si avand o capacitate de 35.000 tone an.
Citeste mai mult

Proiectul aferent fermelor de crestere porcine este finalizat; complexul din Cazanesti dispune de 14 hale destinate ingrasarii porcilor, 10 hale pentru scroafe gestante, 3 hale-maternitate, 3 hale pentru tineret porcin. Acestea produc, in total, 100.000 porci grasi pe an.
Citeste mai mult

Agrisol a cumparat parti sociale si actiuni de la sapte societati comerciale cu specific agricol din grupul Toneli.
Citeste mai mult

4 hale de crestere a gainilor de reproductie ale fermei Cocorasti, 3 hale de cresterea puilor broiler si 4 hale de crestere a porcilor apartinand fermei Cazanesti sunt echipate cu cele mai noi utilaje pentru cresterea pasarilor si porcilor, fiind introduse astfel in circuitul de productie.
Citeste mai mult

Se modernizeaza statia de epurare de la Cazanesti (care deserveste fermele de porci si pui), capacitatea acesteia ajungand la 1200m3/zi.
Citeste mai mult

Se automatizeaza si se doteaza cu sistem de racire sectia de sosire a puilor vii a abatorului de pasari, incluzand un spalator automat de containere pentru pui vii.
Citeste mai mult

Se achizitioneaza o instalatie de dezhidratare a namolului, necesara statiei de epurare care deserveste abatorul de pasari.
Citeste mai mult

Se modernizeaza instalatia de premix a fabricii de nutreturi combinate; se inlocuiesc elevatorul si bunacarul de la primirea materiei primei, precum si toate elevatoarele aferente fabricii de nutreturi combinate.
Citeste mai mult

Se achizitioneaza masini pentru dezosarea automata a pulpelor si pieptului de pui.
Citeste mai mult

Abatorul de pasari Boldesti-Scaeni se extinde. Astfel, zona de lucru a departamentului transare-ambalare se mareste. Noi utilaje necesare in procesul de transare sunt achizitionate.
Citeste mai mult

In localitatea Merisani, judetul Arges, se infiinteaza o noua ferma de crestere pentru parinti rase grele, cu o capacitate de 75.000 de pasari pe serie.
Citeste mai mult

Se construiesc noi silozuri la fabrica de nutreturi combinate, aceasta marindu-si capacitatea de preluarea a materiei prime la 100 tone/h si cea de stocare a cerealelor, cu 11.000 tone.
Citeste mai mult

Agrisol a investit in permanenta in modernizare, tehnologie si inovatie. In anul 2000, Agrisol a construit o structura integrata de productie, de la fabricarea nutreturilor combinate, cresterea pasarilor si a porcilor, continuand cu abatorizarea, transportul si comercializarea carnii de pasare, atat pe piata interna, cat si pentru export. Reteaua de magazine proprii a ajuns la 87 de unitati conforme standardelor europene. In prezent, Agrisol exporta produse din carne in 10 tari: Franta, Germania, Belgia, Marea Britanie, Macedonia, Grecia, Bulgaria, Italia, Congo si Liberia.

In anul 2000, incepea constructia primei fabricii de nutreturi combinate, a silozurilor si anexelor sale, in Movila Vulpii, judetul Prahova. Acesta a fost primul pas catre procesul de productie integrat ce functioneaza astazi. In decursul urmatorilor ani, compania s-a extins, achizitionand silozul Voluntari si complexul de crestere si ingrasare a porcilor din Cazanesti, Ialomita, complex autorizat ulterior si pentru cresterea pasarilor.

La sfarsitul anului 2003, Agrisol a obtinut finantare europeana prin programul S.A.P.A.R.D si a inceput implementarea proiectului Modernizarea activitatii de abatorizare a pasarilor in concordanta cu cerintele Uniunii Europene.

In 2005, compania continua extinderea prin achizitia fermei de la Lipanesti si modernizarea halelor din complexul Cazanesti.

Agrisol a preluat cele sapte societati comerciale cu specific agricol ale grupului Toneli in 2008 si a inceput extinderea abatorului de la Boldesti Scaieni.

Infiintarea si extinderea retelei de magazine proprii a constituit o prioritate permanenta a grupului, inregistrand o crestere sustinuta in ultimii ani. In anul 2010, reteaua numara 40 de unitati. In urmatorul an, reteaua se extindea la 55 de magazine, ajungandu-se la un total de 69 in anul 2012.

In 2012, abatorul din Boldesti-Scaeni a fost dotat cu utilaje destinate cantaririi, etichetarii, sortarii si lotizarii, in valoare de 800.000 de euro si, in acelasi an, a fost achizitionata o instalatie de deshidratare a namolului, necesara statiei de epurare care deserveste abatorul de pasari. Tot in 2012, Agrisol a investit 2 milioane de euro in fabrica de nutreturi combinate de la Movila Vulpii, judetul Prahova.

Laboratoare

Laboratoarele Agrisol controleaza atent fiecare faza a fluxului integrat.

Inseminare si gestatie – 9 hale

In acest sector sunt adapostitescrofite de prasila, vieri si scroafe intarcate. 220 de scroafe si scrofite sunt inseminate saptamanal. Dintre acestea, aproximativ 196 raman gestante si, la a 16 a saptamana de gestatie, sunt transferate in maternitate.

Maternitate – 3 hale

In maternitate, scroafele si scrofitele gestante fata si apoi alapteaza purceii timp de 27 de zile. In fiecare saptamna se obtin, in medie, 2.000 de purcei. Acestia sunt castrati la varsta de 7 zile, li se aplica tratamente specifice si imunizari si, la varsta de 27 de zile, sunt intarcati si transferati in sectorul de tineret porcin. Dupa intarcare se obtin in jur de 1.950 de purcei din fiecare generatie.

Tineret porcin – 3 hale

Purceii, intarcati in maternitate, ajung in sectorul de tineret porcin la varsta de 27 de zile. Aici, ei sunt crescuti pana la varsta de 70 de zile si greutatea de 28-30 kg. Sunt hraniti cu doua retete de nutret combinat, lotizati dupa marime si tratati preventiv sau curativ. La varsta de 70 de zile de viata, purceii sunt transferati in sectorul de porcine la ingrasat.

Porcine la ingrasat – 18 hale

1.900 de purcei ajung saptamanal in acest sector. Aici sunt crescuti timp de 95 de zile pana ajung la greutatea de 100 kg si varsta de 165-167 de zile. Pe timpul perioadei de crestere, purceii sunt hraniti cu trei retete de nutret combinat. Dupa terminarea perioadei de ingrasare, porcii sunt livrati clientilor.

Transport

Flota de distributie este in continua crestere, atent monitorizate si verificate din punct de vedere al igienei si temperaturii.

agrisol-38agrisol-40agrisol-39

In 2002, Agrisol a achizitionat integral societatea comerciala Agro Development SRL, proprietara activelor fostei Avicola Arges, avand ca obiect de activitate cresterea pasarilor.

YOUSSEF LAOUN

Administrator

CHARBEL LAOUN

Administrator

RADU LUPU

Director economic

ELENA CONSTANTIN

Sef Serviciu contabilitate

MARIAN CONSTANTIN

Director vanzari

DR. GABRIEL BULAREANU

Director calitate

MARIAN STROILESCU

Director achizitii

DR. CRISTU NUTULESCU

Medic epizootolog

DR. OVIDIU SICOE

Medic epizootolog

DR. VYAN ZANGANA

Sef Laborator

DR. MATEI NISTOR

Medic epizootolog

DAN NITA

Inginer Sef FNC

VALERU MARINESCU

Manager ferma porcine

SORIN BASTIC

Inginer Sef Incubatie

– Membrii ClubuluiAgrisol-