– Cresterea porcilor –

AGRISOL

Procesul integrat de crestere a porcilor

Calitatea produselor Agrisol este urmarita in detaliu pe tot parcursul sistemul integrat: de la fabricarea nutreturilor combinate, la cresterea porcilor si la asigurarea transportului in conditii optime. Tehnologia si inovatia, imbinate cu traditia si dedicatia pentru excelenta reprezinta valori ce au fost pastrate de-a lungul timpului, de la deschiderea primei ferme, in 1962.

Laboratoare

În laboratoarele Agrisol, calitatea produselor este atent controlata in fiecare faza a fluxului integrat de productie.

Procesul integrat de crestere a porcilor

Calitatea produselor Agrisol este urmarita in detaliu pe tot parcursul sistemul integrat: de la fabricarea nutreturilor combinate, la cresterea porcilor si la asigurarea transportului in conditii optime. Tehnologia si inovatia, imbinate cu traditia si dedicatia pentru excelenta reprezinta valori ce au fost pastrate de-a lungul timpului, de la deschiderea primei ferme Agrisol, in 1962.

Inseminare

In acest sector sunt adapostite scrofite de prasila, vieri si scroafe intarcate. 220 de scroafe si scrofite sunt inseminate saptamanal. Dintre acestea, aproximativ 196 raman gestante si, la a 16-a saptamana de gestatie, sunt transferate in maternitate.

Fabrici de nutreturi combinate

Echilibrul nutritional necesar sanatatii porcilor din fermele Agrisol este asigurat de hrana produsa in fabrica de nutreturi combinate, dupa retete proprii.

Maternitate

In maternitate, scroafele si scrofitele gestante fata si apoi alapteaza purceii timp de 27 de zile. In fiecare saptamna se obtin, in medie, 2.000 de purcei. Acestia sunt castrati la varsta de 7 zile, li se aplica tratamente specifice si imunizari si, la varsta de 27 de zile, sunt intarcati si transferati in sectorul de tineret porcin. Dupa intarcare se obtin in jur de 1.950 de purcei din fiecare generatie.

Tineret porcin

Sectorul de tineret porcin primeste purceii intarcati in maternitate la varsta de 27 de zile. In acest sector, purceii sunt crescuti pana la varsta de 70 de zile si greutatea de 28-30 kg. Sunt hraniti pe toata perioada cu doua retete de nutret combinat, lotizati dupa marime si tratati preventiv sau curativ. La varsta de 70 de zile de viata, purceii sunt transferati in sectorul de porcine la ingrasat.

Porcine la ingrasat

1.900 de purcei ajung saptamanal in acest sector. Aici sunt crescuti timp de 95 de zile, pana ajung la greutatea de 100 kg si varsta de 165-167 zile de viata. Pe timpul perioadei de crestere, purceii sunt hraniti cu trei retete de nutret combinat. Dupa terminarea perioadei de ingrasare, porcii sunt livrati clientilor.

Transport

Distributia este asigurata de o flota in continua crestere. Fiecare autovehicul este atent monitorizat si verificat pentru ca igiena si temperatura produselor transportate sa fie perfecte.

– Membrii Clubului Agrisol –