-Carnea de pui, considerat? s?n?toas? de consumatorii romni-

Chicken and turkey meat on kitchen board.

Conform celor spuse in cadrul unei conferinte de catre dl. Nicolae Hancu, specialist in nutritie, in topul preferintelor cetatenilor romani s-ar afla carnea de pui, aliment ce este consumat zilnic de peste 65.5% dintre romani. In sustinerea acestor cuvinte vine si un studiu realizat de compania Transavia din care a rezultat ca 65.5% dintre romani consuma carne de pui aproape zilnic si 77% consuma carne de pui saptamanal. Cantitatea medie de carne lunara fiind in jur de 2- 3 kilograme.

Pieptul de pui este cel mai dorit. De altfel, 70 % dintre respondenti sunt de parere ca acest tip de carne este unul sanatos si scazut in colesterol, iar 57% ar dori sa afle mai multe beneficii ale consumului carnii de pui pentru sanatate.

Potrivit ?efului Transavia, siguran?a alimentar? este folosit? uneori n jocurile de interese ale unor produc?tori. Astfel, UE impune produc?torilor intracomunitari reguli drastice care pot afecta situa?ia financiar? a companiilor, ns? las? liber importul de carne de pui din ??ri de pe continentul american.

– Membrii ClubuluiAgrisol-