-Carnea de pui, considerată sănătoasă de consumatorii români-

Chicken and turkey meat on kitchen board.

 Carnea de pui se află în topul preferințelor consumatorilor, aceasta fiind consumată zilnic de peste 65,5% dintre români, a declarat recent Nicolae Hancu, specialist în nutriție, într-o conferința de specialitate.

Conform unui studiu realizat de compania Transavia, 65,5% dintre români consumă carnea de pui aproape zilnic, iar 77% săptămânal, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 kilograme. Majoritatea celor care o consumă preferă pieptul de pui. De asemenea, 70% dintre respondenți consideră acest tip de carne ca fiind unul sănătos datorită conținutului scăzut de colesterol, în timp ce 57% și-ar dori să afle mai multe beneficii ale consumului pentru sănătate.

Potrivit șefului Transavia, siguranța alimentară este folosită uneori în jocurile de interese ale unor producători. Astfel, UE impune producătorilor intracomunitari reguli drastice care pot afecta situația financiară a companiilor, însă lasă liber importul de carne de pui din țări de pe continentul american.

– Membrii Clubului Agrisol –

logo_partners_0001_agro-development
logo_partners_0003_agrisol-logo-osim-copy

logo_partners_0000_logo-porcine
logo_partners_0002_tonelli