-Carnea de pui, considerată sănătoasă de consumatorii români-

Chicken and turkey meat on kitchen board.

Conform celor spuse in cadrul unei conferinte de catre dl. Nicolae Hancu, specialist in nutritie, in topul preferintelor cetatenilor romani s-ar afla carnea de pui, aliment ce este consumat zilnic de peste 65.5% dintre romani. In sustinerea acestor cuvinte vine si un studiu realizat de compania Transavia din care a rezultat ca 65.5% dintre romani consuma carne de pui aproape zilnic si 77% consuma carne de pui saptamanal. Cantitatea medie de carne lunara fiind in jur de 2- 3 kilograme.

Pieptul de pui este cel mai dorit. De altfel, 70 % dintre respondenti sunt de parere ca acest tip de carne este unul sanatos si scazut in colesterol, iar 57% ar dori sa afle mai multe beneficii ale consumului carnii de pui pentru sanatate.

Potrivit șefului Transavia, siguranța alimentară este folosită uneori în jocurile de interese ale unor producători. Astfel, UE impune producătorilor intracomunitari reguli drastice care pot afecta situația financiară a companiilor, însă lasă liber importul de carne de pui din țări de pe continentul american.

– Membrii Clubului Agrisol –