-Ciorbiță de pui-

POZA 3

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelina
  • 1 ardei gras
  • 1 mână fasole tip păstăi
  • 2-3 linguri boabe mazăre
  • 4 roșii
  • 2 cartofi tăiați cuburi mari
  • 1 cană borș Cimbrișor
  • 2 crenguțe leuștean
  • Pentru servit ciorba de pui: pătrunjel verde, smântână – opțional

MOD DE PREPARARE

  1. ciorba țărănească de pui este o rețetă simplă și delicioasă.
  2. curățăm puiul și îl spălam
  3. îl tăiem în bucăți și îl punem la fiert într-o oală cu apa rece și puțină sare
  4. lăsăm să fiarbă la foc potrivit, luând spumă de câte ori este nevoie
  5. ceapă tăiată mărunt o călim foarte puțin
  6. zarzavaturile tăiate julien sau cubulețe le călim împreună cu ceapă
    când carnea este aproape fiartă, punem zarzavaturile călite, mazărea și fasolea verde tăiată în bucăți, apoi cartofii
  7. borșul fiert separat în câteva clocote, îl turnăm în oală
  8. lăsăm ciorbă să dea în câteva clocote, apoi punem roșiile opărite și decojite, apoi tăiate în cuburi
    Când toate legumele și carnea sunt fierte adăugăm sare și frunzele de leuștean (dacă se poate legate în buchet), mai lăsăm să fiarbă 4-5 minute, apoi luăm de foc.
    Mod de servire ciorbă de pui
    Ciorbă țărănească de pui o servim fierbinte cu pătrunjel verde presărat. Dacă va place cu smântâna puteți adaugă 1 lingură.

Agrisol vă urează poftă bună!

– Membrii Clubului Agrisol –