
Ingrediente:
- 4 pulpe pui
- 1 ceapa mare
- 300 g smantana de gatit
- 4-5 ciuperci mari proaspete
- 2 linguri (rase) faina
- ulei pentru prajit
- sare si piper dupa gust
- marar sau patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Calim ciupercile, puiul si ceapa separat in ulei, apoi le punem pe toate in tigaie (fara uleiul in care le-am calit), lasandu-le sa se raceasca putin. Trebuie sa avem grija ca ceapa sa fie calita pana se inmoaie bine, altfel nu va avea gust bun in mancare.
Intr-un vas amestecam 2 linguri de smantana cu 2 linguri de faina, apoi omogenizam cu restul de smantana. Turnam smantana peste pui si fierbem pret de cateva minute, pana se ingroasa putin sosul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.
Agrisol va doreste pofta buna!