-Pui cu masline-

roasted-chiken-legs-with-vegetables-and-olives
1382108636cc281bd0

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 4 piepti de pui dezosati si fara pielilita
  • ulei de măsline
  • o jumatate de cana vin alb
  • 2 cepe, tocate
  • 1 cană rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2 linguri bulion
  • 3 catei usturoi, pisati
  • 15 masline negre, fara samburi
  • 3 linguriae capere
  • 2 linguri busuioc, tocat
  • fulgi de ardei iuti

Mod de preparare

Ungi bucatile de carne cu ulei de masline si asezonezi cu sare si piper pe ambele părţi. Încingi o lingură de ulei într-o tigaie sau cratita la flacara medie si rumenesti bucatile de carne pe ambele parti. Transferi pe o farfurie.

Adaugi 1/4 cană vin alb în tigaie si dezlipesti cu o lingura de lemn eventualele bucatele de pui care s-ar putea să se fi lipit. Adaugi ceapa tocata si lasi pe foc pana se mai inmoaie si devine translucida, cam 5-6 minute.

Adaugi rosiile tocate si 2 linguri de bulion. Asezonezi cu sare si piper si putini fulgi de ardei iute, daca vrei mai iute. Amesteci bine si adaugi si restul de vin alb si mai lasi pe foc acoperit cu un capac timp de 7-8 minute sau pana se mai inmoaie rosiile sau sosul se mai ingroasa.

Adaugi si maslinele, caperele si usturoiul pisat si mai lasi cateva minute pe foc.

Pui bucatile de pui in tigaie. Acoperi si mai lasi pe foc 10 minute sau pana se patrunde bine carnea.

Presari busuioc tocat si servesti cu paste sau orez.

Agrisol va doreste pofta buna!

– Membrii Clubului Agrisol –