-Pui cu bere la cuptor-

baked-chicken-drumstick-with-orange-smoked-paprika-provencal-herbs-and-olive-oil

INGREDIENTE:

  • 6 pulpe de pui
  • 1 ceasca ulei
  • 1 sticla bere – neagra ar fi de preferat, dar merge foarte bine si una blonda
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia dulce
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Punem puiul intr-un vas termorezistent. Turnam peste pui o ceasca de ulei de masline, apoi 1/2 dintr-o sticla de bere – daca aveti bere neagra e si mai bine.
Il condimentam cu sare, piper, boia dulce si rozmarin tocat. Adaugam 2 catei de usturoi taiati in jumatate. Acoperim totul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°C pentru 20 de minute.

Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul atat cat este nevoie pentru a se rumeni pe ambele parti, cam 10 minute pentru fiecare parte.
Servim puiul cu bere cand il scoatem din cuptor cu o garnitura de cartofi cu rozmarin.

Agrisol va doreste pofta buna!

– Membrii Clubului Agrisol –