-De ce nu este indicat sa fie spalata carnea inainte de gatire, ne zic chiar specialistii!-

WHOLE LEG

Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarma asupra felului in care este gatita carnea de pui. Ei au descoperit ca 44% dintre oameni fac o greseala care ii pot imbolnavi grav.

Ceea ce ii alarmeaza pe expertii in nutritie este obiceiul oamenilor de a clati carnea cruda de pui. Acest obicei, spun ei, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie o bacterie numita Campylobacter, care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Ei au descoperit ca foarte multi oameni fac asta si risca sa se imbolnaveasca foarte grav. Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, aceasta bacterie cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la boli autoimune si leziuni grave ale nervilor.

Sfatul lor? Atunci cand iti cumperi carne de pui, pune-o pe un tocator sau intr-un vas si nu o misca prea mult prin bucatarie inainte sa o gatesti.

 Vezi si un documentar despre pericolele acestei bacterii pe care il poti vizualiza aici.
Sursa: Food Story

– Membrii Clubului Agrisol –