TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 30 min
- Timp de gatire: 40 min
- Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
- 500 g conopidă
- 3 morcovi
- pieptul de pui fiert în supă
- 50 g unt
- sare
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2-3 frunze oregano
- 100 g pesmet
- 100 ml smântână
MOD DE PREPARARE
- Se curăţă morcovii şi conopida, se taie bucăţi potrivite şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 40 de minute la foc mediu şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă.
- Separat, se desface carnea de pui de pe os şi se taie cubuleţe. Se toarnă câteva picături de ulei în tigaie şi se călesc bucăţelele de pui.
- Se tapetează o tavă de ceramică cu unt şi cu pesmet şi se pun legumele amestecate cu bucățelele de piept de pui călite.
- Se bagă tava la cuptor şi se lasă să se rumeneasă. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de oregano proaspăt şi cu smântână.
Agrisol vă urează poftă bună!