-Orez cu legume și carne de pui-

Fried chicken legs on vegetable rice

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 50 min
  •  Timp de gatire: 15 min
  •  Gata in: 1 ore, 5 min

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  •  400 g orez
  •  200 g mazăre congelată
  •  1 ardei gras
  •  2 linguri ulei
  •  1 ceapă
  •  600 ml supă de pui sau de legume
  •  1 lingurita rasă de boia de ardei
  •  sare
  •  piper proaspăt măcinat

PREPARARE

  1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Pulpele de pui se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă deoparte.
  2. Ceapa tocată mărunt se căleşte puţin în ulei. Se adaugă orezul şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce orezul devine sticlos. Se stinge cu supa de legume fierbinte, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, jumătate de oră.
  1. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi mazărea, se amestecă puţin şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute. Se mai poate adăuga puţină supă sau apă, dacă orezul a absorbit tot sosul.

Agrisol vă urează poftă bună!

– Membrii Clubului Agrisol –

logo_partners_0001_agro-development
logo_partners_0003_agrisol-logo-osim-copy

logo_partners_0000_logo-porcine
logo_partners_0002_tonelli