-Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Țările arabe sunt interesate să importe din Romania-

achim-irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu

Există multe solicitări din partea țărilor arabe să importe din România produse agro-alimentare, a declarat recent ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Irimescu a spus că va avea întâlniri cu miniștrii Agriculturii, dar și cu oameni de afaceri din Golf, care vor să importe din România.

„Urmează să vină mininistrul iordanian al Agriculturii, ministrul Kuweitului, mai vine un om de afaceri din Qatar. Sunt interesați să cumpere din sectorul agro-alimentar. (…) Avem o mulțime de solicitări din partea țărilor arabe pentru a importă din România. Trebuie, însă, să ieșim și pe piață din Europa”, a afirmat Achim Irimescu, citat de Mediafax.

Și premierul Dacian Ciolos și-a exprimat speranța că va crește potențialul de export al produselor animaliere românești, mai ales cu ajutorul atașaților agricoli, Ministerul Agriculturii fiind în faza de recrutare a acestora.

„Am discutat cu fermierii și despre potențialul de export pe care îl au produsele animaliere românești, mai ales producția de carne. Aici, există ideea pe care am promovat-o, aceea de a recruta și de a instala atașați agricoli în câteva țări cu potențial de import de produse agricole din România. E într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în fază de recrutare a acestor atașați care vor merge în țări din zonă Golfului, țări arabe, țări cu potențial de export pentru Romania”, a spus Dacian Ciolos.

– Membrii Clubului Agrisol –