-Noi piete de export pentru carnea de pasare din Romania-

agrisol-62

Se anunta noi oportunitati pentru Romania din punct de vedere al exportului.

Exportul pentru produsele de origine animala (carnea de pasare si porc) din Romania isi poate avea startul chiar din aceasta vara, in Japonia. De altfel, producatorii romani ar putea exporta carne de porc si carne de pasare si in tari precum SUA si China.

Cu Japonia, ţara cu care suntem în tratativele cele mai avansate, de îndată ce am obţinut statutul de ţară liberă la pestă porcină clasică, am reluat schimbul de informaţii tehnice şi în acest moment, cel puţin pe segmentul de carne de porc, avem solicitat avizul de export pe această relaţie, aşteptându-se avizul de conformitate şi decizia finală din partea părţii japoneze. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce este legat de negocierea tehnică a fost finalizat pentru carnea de porc pe relaţia cu Japonia, care este o piaţă destul de exclusivistă. Aşteptăm partea japoneză cu agreement-ul final, ei făcând deja şi vizita la noi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, pentru Agerpres.

 

O altă piaţă importantă pentru crescătorii de animale din România este SUA, cu care au fost demarate negocieri pe partea de export.

China va importa in continuare miere romaneasca si este interesata si de carnea de pasare, material seminal si lucerna.

Sursa: www.agroinfo.ro

 

– Membrii Clubului Agrisol –